Istoria

Istoria

Turism de 4*

Exact acest lucru a reușit să-l facă Omer Abdel Hadi, un medic urolog care a ajuns în Satu Mare acum mai bine de două decenii. Am putea spune că Omer a fost adoptat de Sătmar. Dar adevărul este că acest clișeu de exprimare nu va explica pe de-a-ntregul modul în care medicul a transformat Țara Oașului în Acasă.

După ce în timpul zilei se dedica profesiei sale, în ultimii ani, după-mesele lui Omer și ale familiei sale erau dedicate unui alt proiect. Unul care își propune să ofere sătmărenilor o casă departe de acasă, chiar în inima Munților Oașului.

Așa s-a născut idea Complexului turistic Poezia, situat la un sfert de oră cu mașina de Negrești-Oaș, traversând sinuos dealurile și pădurile, până în apropierea pârtiei de schi de la Luna Șes.

Aici, Omer și familia sa și-au investit nu doar banii economisiți din activitatea medicală, soția lui Omer este și ea medic ORL în Negrești, ci și timpul, pasiunile și efortul. Au muncit împreună, cot la cot cu cei doi copii ai lor. Toate pentru a arăta că și în Satu Mare se poate pune bazele unui turism cu servicii de înaltă calitate.
Omer Abdel Hadi

Investiția în Complexul turistic Poezia a fost făcută doar din bani privați. Nu au apelat nici la ajutor de la stat și nici nu au accesat fonduri europene. Iar în ciuda dificultăților, Omer nu s-a lăsa descurajat. A demonstrat că se poate face turism de calitate și la noi, și asta în condițiile în care îl faci după orele de serviciu. Pentru Omer și soția sa, medicina va rămâne mereu prima pasiune.

”Eu sunt un om al faptelor. Un om de acțiune. Este un proiect în care am investit foarte mult. Efort fizic, mental și financiar. Este o mare provocare pentru noi. Este vorba despre un standard nou pentru noi: turismul. Nu este vorba despre schimbarea domeniului de activitate, doar o completare. Domeniul medical va rămâne pentru noi primordial. Dar în același timp ne vom strădui ca și aici să ridicăm standardul până la stele”, a spus Omer Abdel Hadi.